Praca bez znajomości języka

Witam mam 28 lat i nie znam języka angielskiego, ale bardzo bym chciała znalezć pracę, jakąkolwiek. Czy ktoś się w ogóle orientuje czy jest taka możliwość? Bardzo proszę o pomoc. Ania
greg8107 Comag banany i agencja Genesis
2015-07-08 10:12:16
Pres Enter to save or Esc to cancel
glor96 Do pracy nie ale zeby sie ugadac tez trzeba jezyka.Dzwonilem na polskie numery i odbieraja anglicy albo polacy ktodzy gadaja po angielsku.

Edytowany przez glor96 o 08-07-2015 - 11:21.
2015-07-08 11:20:26
druzynaa Sytuacja wygląda tak, że byłyśmy we wszystkich agencjach w centrum Coventry i odprawili nas z kwitkiem przez nasz angielski...
Jeśli chodzi o banany, to aplikowałyśmy i czekamy już kilka dni na odzew i nic... Wy też tyle czekaliście na odpowiedź?
2015-07-13 11:18:39
samuelsachs niestety ale takich jak wy jest tu sporo + latynosi z europy wschodniejszej, wiec banany beda oblegane. Polecam sie zastanowic grubo nad sensem przyjezdzania bez jezyka..

Pozdrawiam i trzymam kciuki za wasz bezpieczny wyjazd.
2015-07-13 13:38:36
sensi To jest tak jakbyś żył w Polsce i nie umiał mówić po polsku :D
2015-07-13 14:15:10
damianmc dzwoncie do agencji extra personel
2015-07-13 17:59:15
dinqu UCZYC SIE ! PODSTAWA Angielskiego to nie jest nic nadzwyczajnego teraz... - Taki trzeba miec by isc do pracy jako murzyn..

To juz nie jest czas, jak Polska weszla do UE i brali jak leci ..
2015-07-13 23:02:45
zybstar tak jak powyżej... nie chcę być uszczypliwy ale nie bardzo wierzę że średnio u was z językiem
2015-07-14 13:00:59
naomisell91 Takze nie chce byc uszczypliwa, ale znam powod dlaczego nie biora ludzi do pracy bez jezyka : zasady BHP.
Znam to z autopsji, gdyz pracowalam w takowej agencji pracy.
Wyslalismy pana ktory nie umial kompletnie angielskiego na sprzatanie smieci na zewnatrz. Trawa nieopodal gdzie sprzatal sie zapalila, a on nie rozumial jak szef do niego krzyczal ze ma uciekac.

Niestety jestesmy w Anglii wiec trzeba umiec jezyk angielski (wow, niemozliwe nie...)

Ja osobiscie nie widze sensu przyjezdezania bez jezyka, wlasnie przez ten powod - bezpieczenstwo.

Pozdrawiam
2015-07-14 14:20:52
dux Serce rośnie widząc odzew pod każdym tematem zawierającym 'ograniczony angielski' lub 'bez języka' w temacie :)

Zakładam optymistycznie, że pałający moralnym oburzeniem faktycznie 'umieją' angielski (mimo, że zwykle pałają bez związku z samym zapytaniem). Sam więc stosunek liczby święcie oburzonych do liczby nieszczęśników pytających pozwala obalic wszelkie stereotypy nt poziomu znajomości języka pośród polskich imigrantów w UK! I jak tu nie być dumnym z bycia Polakiem w UK. Tak trzymać rodacy!
2015-07-14 15:33:18
naomisell91 drogi dux,
tu tylko chodzi jak juz wczesniej napisalam o bezpieczenstwo.
Nie chodzi mi zupelnie o zaawansowany jezyk angielski (bo zaraz bedzie oburzenie ze taka madra bo umie zaawansowany) chodzi mi o zwykle podstawy zeby sie dogadac. bo jak zyc w kraju gdzie nie rozumie sie nic? jak pracowac nie rozumiejac polecen? dla mnie to totalnie nie zrozumiale.
Pozdrawiam
2015-07-15 08:11:10
dux Niemniej - ludzie szukają pracy będąc w takiej sytuacji w jakiej są. Nie pytają czy warto się uczyć angielskiego, nie pytają czy angielski w UK się przydaje. Nie pytają o bezpieczeństwo.
Wszyscy wiemy, że wielu rodaków pracuje i ma się dobrze z niewielką znajomością języka. Mało tego - są pracodawcy, którzy to tolerują i zapewniają np. wprowadzenie BHP po polsku czy opiekę supervisora znającego ten język. Czy to dobrze czy nie - możemy sobie otworzyć osobny temat i podyskutować, ale te święte uniesienia, moralizatorstwo i traktowanie ludzi jak idiotów (którzy nie wiedzą, że warto w Anglii mówić po angielsku) ilekroć ktoś rzuci pytanie jest przykre i nikomu NIE POMAGA (może poza ego piszącego, który przecież świetnie i dumnie po angielsku mówi i koniecznie musi ten fakt z moralnych wyżyn ogłosić)

Edytowany przez dux o 15-07-2015 - 10:34.
2015-07-15 10:32:48
bella. Ja mysle ze ostatnia rzecza ktora motywuje nowo przybylych na Wyspy to umoralnianie i tzw szydera - bo bez jezyka bo bez determinacji itd itp. Kazdy ma inne priorytety, sa tacy co znaja jezyk b dobrze i kompletnie nie maja ambicji...natomiast ci co posiadaja znikoma wrecz znajomosc to b pracowici ludzie .Jak to sie ma do realiow? no wlasnie widac to chocby poprzez wypowiedzi niektorych tu. ;) Owszem warto znac jezyk to podstawa komunikacji, zalatwiania spraw w urzedach ..logiczne.
Ale czasy sie zmienily, wiec osmiele sie nawet napisac ze gdyby tak wszyscy opanowali j angielski ja np stracilabym prace, eww , tzw social service tez by ukrocil etaty...mozna by wymieniac bez konca. Szkoda i nawet nie warto osadzac ludzi tylko po tym o co pytaja na forum, szukaja pomocy i tyle. I przestanmy na litosc boska robic z siebie gwiazdy bo jestesmy tu kilka lat i zjadlismy wszystkie rozumy - to jest doslownie kpina. .

Pozdrawiam.
2015-07-15 11:16:29
bella. PS druga sprawa, DUX i jeszcze dwie osoby na tym forum to jedyni ktorzy umia sie wogole wypowiedziec na poziomie .
znaja realia, maja zdrowe podejscie , i tacy ludzie wlasnie zagranica moga byc przykladem dla wielu z nas(was).
dziekuje za uwage ;)
2015-07-15 11:26:21
oksi89 Zgodzę się z tobą oboma recami lol
2015-07-15 15:44:28