Teatr dla dzieci i młodzieży

hejhej
mamy juz teatr amatorski dla doroslych, teraz przyszedl czas na dzieci.
organizujemy teatr dzieciecy prowadzony przez profesjonaliste.
pierwsze spotkanie - poniedzialek, 25.01 o godz. 17.30 w Polskim Domu Kultury "ADSUM". Koszt - ?10 za miesiac.
ciszaa taki teatrzyk to super zabawa...ja do dzisiaj pamietam szkolne przedstawienia :) dzieci lubia byc w centrum uwagi, a jak jeszcze mozna sie przebrac w rozne fajne stroje to w ogole jest odjazdowo ;)
2010-01-22 17:42:00
Pres Enter to save or Esc to cancel
mnijka stroje tez beda, i rekwizyty, i premiera,
i fajna babeczka prowadzaca, i cwiczenia na dykcje i takie tam.
fajnie fajnie
2010-01-24 23:50:00
ciszaa Mnijka pozwolilam sobie troszke zmienic temat na "TEATR DLA DZIECI I MŁODZIEŻY" bo starsze panny tez sie pojawily ;)

Kochani..bylam dzisiaj na tym spotkaniu, bo swoje dziewczyny zawiozlam. Moje wrazenia??? Super pomysl z tym kolkiem teatralnym, pani Ania - profesjonalistka, przygotowana do zajec, cwiczenia na dykcje w formie zabawy..godzinka minela bardzo szybko i...no i ta godzinka to za malo, wiec nastepne spotkanie bedzie trwalo 2 godziny. Wszystkie dzieci zadowolone, zapewniaja, ze w nastepny poniedzialek na pewno pojawia sie w Domu Kultury.

Przyprowadzcie swoje pociechy, mlodziez niech oderwie sie od komputerow, xbox'ow i polaczy przyjemne z pozytecznym ;)

Przypominam : nastepne zajecia 1 lutego od godz 17.30 do 19.30. Koszt 10F za miesiac. Pieniazki beda przeznaczone na rekwizyty, materialy na stroje itp.

Zapraszamy :)

napisany przez: ciszaa, 25-01-2010 - 20:50
2010-01-25 21:40:00
ciszaa a jesli chodzi o cwiczenia na dykcje...to prosze bardzo..cwiczcie w wolnej chwili ;)

Warzy żaba smar, pełen smaru gar,
z wnętrza gara bucha para, z pieca bucha żar,
smar jest w garze, gar na żarze, wrze na żarze smar.

albo...

spadł bąk na strąk,
a strąk na pąk
pękł pąk, pękł strąk
a bąk się zląkł

albo jeszcze to...

w trzęsawisku trzeszczą trzciny
trzmiel trze w Trzciance trzy trzmieliny
a trzy byczki znad Trzebyczki
z trzaskiem trzepią trzy trzewiczki

polamania jezyka ;)
2010-01-25 21:47:00
mnijka Ciszaa, zmieniaj, co chcesz:)
Wlasnie wrzucilam recenzje jako newsa, nasze wrazenia i wrazenia dzieciakow sie calkowicie pokrywaja:) Na pewno nie jest to strata czasu i pieniedzy:)
2010-01-25 21:50:00
elfie Witam,
Wpadłam tylko na chwilkę zaprosić wszystkie dzieci... i młodzież ;), które chciałyby uczestniczyć w takim "przedsięwzięciu" :), tym bardziej że sztuka teatralna jeszcze nie wybrana, więc ról obsadzonych jeszcze nie ma :)

A tak na poważnie... komputer, Internet, telewizja są głównymi bohaterami czasu wolnego dzieci.
Polskie dzieci często mają (tutaj w Anglii) trudności w kontaktach interpersonalnych, są skrępowane w momencie zabierania głosu w obecności większej ilości osób.
Moje doświadczenie (jakieś tam :)) pokazało mi, że to właśnie teatr może być receptą na kolorową rzeczywistość, jakąś alternatywą.
Takie zajęcia rozwijają osobowość, uwrażliwiają, pomagają uwierzyć w swoje możliwości ...no i są szansą na poznanie innych.

Mogłabym jeszcze pisać i pisać o zaletach takich zajęć, ale co za dużo to niezdrowo :)

Zapraszam w każdy poniedziałek.
Postaram się dać z siebie wszystko, by umilić dzieciom czas i przekazać im to, czego ja dotychczas się nauczyłam :)
2010-01-31 21:05:00
ciszaa Dzisiaj na zajecia przyszly nowe dzieci :) grupa mlodych aktorow sie powieksza :) ciekawe co na to pani Ania? :)

Rodzice..na pewno pytaliscie swoje pociechy czy podobaja sie im zajecia i czy beda chcialy w nich uczestniczyc..jakie sa ich wrazenia? a Jakie sa Wasze opinie na ten temat? :)
2010-02-08 23:08:00
mnijka moj syn ciagle narzeka, ze wciaz nie ma roli ninji :lol: :lol: :lol: Nie wiem, jak to pogodzic z tematem sztuki :lol:
2010-02-08 23:17:00
ciszaa Informuje, ze teraz zajecia teatralne odbywac sie beda w kazda sobote o godz. 17.30. Serdecznie zapraszamy :):)
2010-03-28 11:59:00
ciszaa Przypominam, ze czekamy na Wasze pociechy w kazda sobote. Zajecia zaczynaja sie o godzinie 17.30. Nastepny wystep mlodych aktorow juz 6 czerwca na imprezie pod haslem "Dzien Kazdego Dziecka" :)
2010-05-14 18:55:00