emen83
Zamykają tylko 26 sklepów. Ponad 800 osób straci pracę.
2017-12-07 11:05:08
Pres Enter to save or Esc to cancel
ludzik50
Wczoraj pracownicy firmy Toys R Us otrzymali pisma informujące o niewyplacalnosci firmy. Jeżeli ktoś posiada jakieś informacje to proszę piszcie. Ogólnie nieciekawie tuż przed sama wypłata.
Lol- przeca wszystko jest opisane w internetach uwzględniając które dokładnie sklepy będą zamknięte- google ci wyłączyli?
Ta sieciowka jest tak masakrycznie droga że dziwiłem się czemu dopiero teraz to zamykają, jednak trochę dziwne że przed samymi swietami gdzie sklepy przeciez nadrabiają sprzedaz z całego roku...
2017-12-08 07:24:12
edex
Toys R Us to nie tylko sklepy. Są też magazyny. Sprzedaż online. O moje Google się nie martw. Nie jestem też na bakier z prasa i tv. Dokładnie wiem o zamknieciach sklepów. Chodziło mi o niewyplacalność firmy i o pensje. A także o wdrożenie procesu CVA. A nie o to co nastąpi za kilka miesięcy.
2017-12-08 09:21:27
lemmy
Z tego co mowi dyrektor generalny toys r us zmieniaja sposob sprzedazy, ktory im sie przestal sprawdzac, internet i male sklepy chca zostawic i rozwijac. Zatem centra dystrybucji beda im potrzebne - mozliwe ze nawet bardziej niz dotychczas. To tyle z ich strony. Tymczasem rozstrzygniecie cva bedzie 21 grudnia i nie wiadomo jakie bedzie a na pewno nie dowiesz sie od doradcow typu ludzikpisiont. Ponadto dostepne cyfry mowia juz o jakims odpisaniu pozyczki z firmy z brytyjskich wysp dziewiczych, cos slychac o wstrzymaniu dosta z uwagi na to ze zobowiazania toys r us nie sa juz ubezpieczone, itp.
Mysle ze magazyn, bo zgaduje ze o to Ci chodzi, jest osobna spolka zalezna z uwagi na to ze skoro chca sie ratowac to dobrze by to bylo wydzielic skoro mozliwosc administracji wisi w powietrzu a jak wiemy to sie dzieje " out of the blue" .
Wyplate powinienes jeszcze dostac za grudzien ale za styczen bym nie ryzykowal, przypuszczalnie wszyscy wierza w magie swiat i licza ze toys r us jeszcze pociagnie,mysle o kontrachentach i wlascicielach glownie.
Dla pracownikow p&h jest jakas dedykowana strona na gov.uk gdzie z jakiegos funduszu chyba maja do jakis pieniedzg prawo ale nie patrzylem na to dokladnie i nie bardzo wiem o co tam chodzi, ale strona jest.
3m sie
Edytowany przez lemmy o 08-12-2017 - 19:31.
2017-12-08 11:55:17
saharek
Nigdy nie pracowałem w Toys R Us,ale ze względu na obycie i kulturę osobistą chciałem podziękować za komentarz koledze lemmy,tego samego niestety nie mogę przekazać dla ludzik50.Pozdrawiam.
2017-12-08 22:15:50
bella.
saharek...i juz nie bedziesz pracowal.
lemmy bystra wypowiedz i co teraz ? podaj link np...albo pomoz tym ludziom. trwonisz gadke na wyjasnianie gdzie polowe twojej wypowiedzi znaczy doslownie NIC.
Kiedy sie traci prace to ma sie w dupie tzw schemat firmy, managemnt itd...trza dac dzieciom jesc , oplacic chate .
to jak dajesz ten link czy nie?
i na koniec
ludzik50 to czlowiek ktory tu na forum pomogl ludziom wiele razy, precyzyjny i bystry.
pozdrawiam.
Edytowany przez bella.* o 12-12-2017 - 00:36.
2017-12-12 00:35:47
lemmy
Skoro ludzik taki bystry to skorzystaj z jego rady a link sie znajdzie, choc nie wiem o jaki link chodzi bo pod jednym linkiem tego co napisalem nie ma.
Nie jestem na misji pomagania, gosc pytal czy ktos cos wie to napusalem co wiem i tyle.
2017-12-13 11:25:58
bella.
lemmy= jedna uwaga...nie rozmawiam o osobach nieobecnych, chyba ze w kwestii odpowiedzi .
DRuga sprawa hm.,..oczywiscie skorzystalam z jego porad i wyszlam na tym bardzo madrze ;)i zapewniam Cie...nie tylko ja.
trzecia rzecz...link nie link...mowisz o stronie gov.uk tak? wiec znajdz te opcje gdzie jw pisales...ofiaruje sie pomoc. O to mi chodzilo.
pozdrawiam
2017-12-13 16:09:26
lemmy
to jak dajesz ten link czy nie?
Lol- przeca wszystko jest opisane w internetach uwzględniając które dokładnie sklepy będą zamknięte- google ci wyłączyli?
.
vide
ludzik50 to czlowiek ktory tu na forum pomogl ludziom wiele razy, precyzyjny i bystry.
to powyzej jest odnosnie linkow o jakie pytasz.
informacja na gov.uk dotyczy p&h wiec tylko przez analogie mozna sie spodziewac ze bedzie to samo w przypadku ewentualnej administracji toys r us
Edytowany przez lemmy o 13-12-2017 - 16:36.
2017-12-13 16:33:59
kreator
Lemmy daj sobie spokój na odpisywanie takim ludziom,szkoda klawiatury...
DRuga sprawa hm.,..oczywiscie skorzystalam z jego porad i wyszlam na tym bardzo madrze ;)i zapewniam Cie...nie tylko ja. ja pier...e Dno dna ,począwszy od gramatyki, interpunkcji to nie jest normalna osoba bez kitu border line,dwubiegunowość albo schizofrenia na bank
2017-12-13 21:01:12
lemmy
Kreator, to poprostu socjologia plus grafomania :)
2017-12-13 23:23:07
masakra
Lemmy, najgorsze jest jak ludzie uzywaja slow, ktorych znaczenia nie znaja.
Cytuje: Socjologia – nauka badająca w systematyczny sposób funkcjonowanie i zmiany społeczeństwa.
p.s. moze mialo byc patologia
2017-12-14 18:37:55
kreator
Zatem dojdzmy do wzajemnego konsensusu nazwijmy to socjopatologią :-)
2017-12-14 20:13:35
bella.
W czasie kiedy wy ublizacie mi itd...ja juz pomoglam dwom rodzinom. Maja choinke i bony na zywnosc plus pomoc socjalna na ok pol roku. Dzieci maja prezenty a rodzice usmiech., stabilnosc i wiare sile.
kreator i lemmy zdajcie sobie sprawe z jednego, ktos wplywowy i uczciwy zazwyczaj jest okreslany idiota .
wesolych swiat :)
2017-12-16 20:12:22