graczyking
Jak można się wstydzić tego, że się w danym miejscu pracuje? Nie wiem z jakich rejonów pochodzisz ale u mnie zawsze się mówiło, że żadna praca nie hańbi.
2016-02-14 20:01:50
Pres Enter to save or Esc to cancel
maupa
prędzej wstydziłbym się benefitów niż najgorszej pracy...
2016-02-14 22:16:35
giery1337
Nigdy Benefitow nie bralem, i nie bede bral , czekam poprostu na cos lepszego.
2016-02-15 09:12:41
mar
Dla Talagi wstydem jest praca na magazynie, polskie imie, mieszkanie na pokoju, przeproszenie kogos za komentarz, ktory kogos mogl urazic (bo taka ma ona opinie i koniec).
Nie jest za to wstydem cisniecie ludziom w gorszej sytuacji zyciowej w wiekszosci wypowiedzi na tym forum i pokazanie wszystkim jaka "swiatowa osoba na poziomie" ona nie jest...
2016-02-15 10:31:41
maupa
daj spokój w Krakowie już tak mają.....
2016-02-15 11:48:46
talaga.caroline
Nie wiedzialam ze "gorsza sytuacja zyciowa" to brak znajomosci jezyka :D
2016-02-15 15:10:09
talaga.caroline
Mar: jak ktos sie wybiera za granice to chyba nie po to zeby mieszkac w gorszych warunkach niz mial w polsce? Dlaczego mam przepraszam za swoja opinie ktora tobie nie odpowiada - jak ktos sie wypowiada publicznie to nich sie liczy z roznymi opiniami. To chyba nie jest zbyt trudne do zrozumienia?
Maupa: jesli naleza ci sie jakies benefity to nie ma sie czego przeciez wstydzic :) sa dla ludzi i jak mozesz to korzystaj z nich :)
Edytowany przez talaga.caroline o 15-02-2016 - 15:18.
2016-02-15 15:18:10
maupa
no widzisz wg mojego systemu wartosci korzystanie z pomocy socjalnej to wstyd.... jakoś sześć czy siedem lat temu byłem na jobseekers allowance przez dwa miesące i bylo mi wstyd jak cholera
a tak z innej beczki to myślałem że w katolickim liceum to wpaja się szacunek i miłość do blizniego a nie szydere....
2016-02-16 00:50:20
mar
Nieznajomosc jezyka jest gorsza sytuacja na start, nie sytuacja zyciowa. Co ktos pozniej z tym zrobi, to juz inna sprawa.
Sama powiedzialas ze jak ktos sie wybiera za granice to po to zeby polepszyc warunki zycia, nie musze tlumaczyc jak ciezko moze byc w Polsce. Dodatkowo niezadko ludzi do wyjazdu zmusza sytuacja niezalezna od nich, czasami nawet I jakas tragedia.
Mowiac "gorsza sytuacja zyciowa" mialam na mysli fakt, ze czesto ludzi pracuja zeby utrzymac rodzine, splacic dlugi ktore byli zmuszeni zaciagnac. To wg mnie jest ciezsza sytuacja niz ta, gdzie ktos zarabia tylko na swoje utrzymanie, albo na lepszy start w zyciu.
Jesli chodzi o pisanie publicznych opinii- nie chodzi o to ze komus cos nie odpowiada. Kiedy sie kogos obrazi, to wypada przeprosic. Zwykla kultura wypowiedzi, niewazne czy publicznej czy prywatnej- to chyba nie jest zbyt trudne do zrozumienia? Czy jednak tak?
2016-02-16 08:52:39
agresywnaanemiczka
testy są po chińsku ... w końcu jesteśmy w Chinach :)
2016-02-16 10:40:10
talaga.caroline
Maupa: ale szukales pracy wiec nie ma sie czego wstydzic bo to jest normalne ze komus sie moze albo noga poslizgnac albo jakies inne rozne okolicznosci moga byc wiec chyba najwazniejsze ze jednak sie udalo cos znalezc, czyz nie?
Niee, wyglada na to ze mnie uczyli rzeczy bardziej przydatnych do zycia niz te.
Mar: rozumiem, ale rowniez nie kazdy chyba decyduje sie na wykazd godzine przed tylko zawsze jest to okolo pewnie miesiace (wiem moze byc roznie - ja sie np po prostu spakowalam i tyle). Wiec zawsze jest czas na to zeby cokolwiek sie poduczyc.
Wez pod uwage kto uwaza ze komentarz jest obrazliwy - zazwyczaj jak nie przypadnie on do gustu osobie o ktorej mowa w nim byla. Wiec jest to czysto subiektywna opinia ktora coz, jakos mnie nie interesuje bo mam ciekawsze rzeczy do zrobienia niz gdybanie nad kogos uczyciami. Kultura wypowiedzi? Hmm - pomysl jak zaczniesz do kogos mowic po nazwisku znajac imie jak wyzej
2016-02-16 15:10:02
graczyking
Ja osobiście się dziwie ludziom którzy naśmiewają się z bananów czy bekonów (sam osobiście nigdy tam nie pracowałem). To jest praca jak każda inna i niektórym pasuje. Kto jest niezadowolony to prędzej czy później ją zmieni. Nie rozumiem komentarzy typu "Lepiej sie wyuczyc jezyka i znalezc prace ktorej sie wstydzic czlowiek potem nie bedzie mowiac gdzie pracuje". Co ma znajomość języka do znalezienia lepszej pracy? Oczywiście, że jest łatwiej coś znaleźć ale pracodawca patrzy przede wszystkim na umiejętności i doświadczenie. Takie moje skromne zdanie.
2016-02-16 19:02:36
pamka
Dołączam do kolegi przede mną. Karolina Talaga, naprawdę uważasz, że w kraju, w którym każde dziecko mówi 100 razy lepiej po angielsku od ciebie, jesteś komuś w stanie zaimponować znajomością języka i dostaniesz lepszą pracę tylko dlatego, że się go nauczyłaś? A w Polsce znajomość j. polskiego też jest dla ciebie atutem? :)))
2016-02-16 19:40:21
masakra
Podsumowujac:
Nie jest wstydem pracowac na magazynie. Kazdy pracuje po to aby miec pieniadze.
Talaga Caroline pewnie na bananach pracuje czy tez w Comagu chodz perfekcyjnie jezyk angielski zna w mowie i pismie.
I to wcale Nie jest wstyd.
Troszke mniej zna jezyk polski. Pojedzie do Polski sie pouczyc troszeczke.
Edytowany przez masakra o 17-02-2016 - 08:14.
2016-02-17 08:11:22
talaga.caroline
Graczyking: ro ze "z ludzmi" pracy nie znajdziesz. Np jako doradca jakis czy ktos. Tak z ciekawosci co to sa te bekony?
Pompka: zmartwie cie - niestety mowie lepiej niz te dzieci :) niektorych stac bylo po prpstu w dziecinstwie na lekcje z nativ i 10 lat takiej nauki daje efekty :) i tak mam lepsza duzo prace.
Masakra: no niestety musze cie zaskoczyc i zszokowac: niestety nie moge pracowac ani w comagu ani w bananach z jednego chociazby powodu - mieszkam ponad 100 mil od Coventry
2016-02-17 13:45:42