emen83
Ofert jest bardzo dużo jako programista cmm. Tylko że zaczynasz przez agencje. Rocznie od 25k+. Poszukaj przez monster,indeed,cvlibrary,totaljobs.
Edytowany przez emen83 o 27-08-2015 - 05:11.
2015-08-27 05:11:26
Pres Enter to save or Esc to cancel
danielo1991
Jak mogę załatwić NIN z Polski ? Chodzi mi ze jak przyjadę żeby nie czekać długo tylko załatwić w max 2dni
2015-09-06 11:56:26
bella.
witaj
to jest niemozliwe, musisz byc w anglii...tutaj juz na miejscu bedziesz czekal tez troche. max miesiac.(biorac pod uwage aplikowanie , pozniej rozmowa i otrzymanie NIN).
2015-09-06 12:24:48
tomAsh
Daj sobie chłopaku spokój z agencjami. Chyba, że Twój angielski wymaga jeszcze czasu. Masz konkretny zawód i tego się trzymaj. Zobacz ile tego jest: http://www.indeed.co.uk/jobs?q=cnc+programmer&l=Coventry. Wiem, że szukanie pracy, to nie kwestia dni, ale czasem tygodni lub nawet miesięcy. Jakaś prosta praca ok, ale na przeczekanie. Nikt Ci pracy nie "załatwi" to nie Polska:-) zresztą jeśli ktoś ma konkretny zawód nie ma takiej potrzeby.
2015-09-06 13:19:12
tomAsh
Sorry pokićkało mi się z CNC:-)
http://www.indeed.co.uk/jobs?q=cmm+programmer&l=Coventry
2015-09-06 13:32:10
bella.
tom hm..z tym sie nie zgodze zbytnio, tutaj jest inaczej przeciez...trzeba wpierw ogarnac zycie tu . angielski i owszem jest podstawa ale ....................................... te czasy znalezienia pracy bez agencji raczej minely Tomku . nie dyskwalifikuje tutaj nic i nikogo lecz trzeba byc bardzo bystrym i miec farta by znalezc prace ot z biegu. ludzie zaczynaja od agencji, robia kursy i osiagaja to co wlasnie chca . niewiem czy ktos zdaje sobie sprawe ze chocby ukonczone studia w Polsce nie sa w wymiarze edukacji w Anglii na tym samym szczeblu co w Polsce? wiele niestety mgr nie jest uznawalnych tu na wyspach ( zmiany odnosnie wymogow UE), trzeba sie um dokwalifikowac eww. a zawod to fakt warto pilnowac fachu , sorki jesli odbieglam od tematu chce tylko podkreslic ze duzo sie zmienilo...b duzo..warto byc realista anizeli optymista tylko ;)
pozdrawiam i powodzenia na wyspach :)
2015-09-06 13:38:06
bella.
daniel a teraz juz konkretniej.
jesli masz dokumenty ktore ewidentnie potwierdzaja twoje kwalifikacje zabierz je tu do Anglii. gdyby byly przetlumaczone przez tlumacza przysieglego LUX.( dobre z motywacja CV zrob -polowa sukcesu i angielski tez istotny - [english- good command ] lecz bys sie dogadal w kwestii swojego zawodu warto podszkolic technicznie ang.
podkreslam -to w czym ty sie specjalizujesz to delikatna i rzadka materia na wyspach, by znalezc prace.
z tego co piszesz madrze podchodzisz do tematu lecz hm...zalatwianie pracy komus to juz huh fart. ludzie raczej sie boja pomagac i chce bys to dobrze odebral. informatyka jest na topie fakt, caly swiat to komputery ;) bedzie ok . pozdrawiam .
2015-09-06 13:51:29
ludzik50
Bella-widzę że lubisz wypowiadać się na każdy temat, nawet jak nie za bardzo masz pojęcie, o czym jest wątek...
Programista cmm z informatyką nie ma nic wspólnego.
Wracając do tematu-daniello, akurat w west midlands jest masa roboty dla programistów cnc a co za tym idzie cmm- pracowałem w tym zawodzie 16 lat z czego 8 w UK więc wiem co piszę.
Najlepiej i najłatwiej jest wrzucic cv na cv-library , zostaniesz zbombardowany telefonami
Odnośnie agencji pracy-w tym zawodzie jeśli już masz do czynienia z agencją to z reguły na zasadzie takiej, że kasują np 3000 za znalezienie osoby dla danej firmy-ale pracujesz od razu na kontrakcie a nie przez agencję-ja osobiście nigdy w UK nie miałem do czynienia z agencją pracy, z cv-library zawsze bezpośrednio HR do mnie dzwonił (tzn agencje też, ale je olewałem)
Odnośnie dokumentów, kursów-ja miałem przetłumaczone ale nikogo nie interesowały, po prostu dają cię na cmm i jak wiesz co robić to zostajesz na stałe...
2015-09-06 17:16:52
danielo1991
Dzieki wielkie za odpowiedzi do wątki a szczegolnie "ludzik50". Widze ze niektorzy naprawde nie miaja pojecia, więc nie wypowiadajcie sie nie wprowadzajcie przyjezdnych w błąd ;)
2015-09-06 17:43:17
bella.
ludzik 50 tak sie sklada ze wiem inaczej bym nic nie pisala, kazdy ma swoje doswiadczenie wiec czemu negujesz moje? znasz temat ok , ale ten czlowiek teraz bedzie polegal na twojej opinii najbardziej....zatem jw oprocz porad warto dodac rozsadek :) jesli pomozesz mu znalezc prace super. a jesli nie?
pozdrawiam.
2015-09-06 19:40:54
pamka
Bella, tak sie składa, że gówno wiesz :) Ale musisz odezwać się na każdy temat, prawda? :D
2015-09-06 21:52:19
danielo1991
Dobra wyluzujcie ;) Lepiej sie napic niz klocic ;)
2015-09-07 22:45:05
danielo1991
Słuchajcie wiem ze trzeba chodzic po agencjach i tak tez zrobie ale ze jestem niecierpliwy i gdybym w razie nie znalazl pracy na start w swoim zawodzie czyli kontroler jakosci badz programista cmm to o jaka prace na start mozna sie tam w okolicach Coventry starac z minimum 10Ł na godzine ? Mam swoj samochod jak cos. Moglbym na budowie pracowac ale doswiadczenia zero. Przyjezdzam 3go pazdziernika. 24 lata, studiowałem informatyke, angielski komunikatywny.
2015-09-12 01:09:50
fir3wall
Skoro studiowales informatyke zawsze mozesz isc w tym kierunku jest masa Graduate positions etc. Mozna calkiem niezle pieniadze wyciagac, ja w 1 pracy na Junior IT Technicial dostawalem 25k wiec wydaje mi sie taka alternatywa duzo lepsza niz warehouse etc.
Fakt faktem pewnie bd musial zlapac cos w miedzyczasie zeby miec jakis dochod ale mozesz wchodzic na jobserve i aplikujesz a potem jezdzisz na interview itp
2015-09-12 09:07:42