sebanett
Tania reklama Metlife - polaku z Coventry.
2014-06-24 18:23:12
Pres Enter to save or Esc to cancel
bastek514
Może to i reklama ale nie zdziwił bym się że to prawda bo ta zawiść innych nie zna granic ;)
2014-06-24 18:58:05
fir3wall
Nie powiem typowy polak bo to nie prawda ... ale powiem cos innego.
Nie ukrywam ze nigdy nie pracowalem przez agencje, po warehouse , za min salary etc etc - znam wielu super ludzi ktorzy tak pracuja sa szczesliwi i zyja swoimi zyciem!
Moja pierwsza praca w UK to bylo 25k rocznie, teraz zmienilem prace za prawie 2 x tyle i przez caly moj byt tutaj w 3 roznych firmach , nawet czasami brudzac sobie rece (doslownie) nigdy nie spotkalem takiego podejscia wsrod anglikow ... nigdy nie bylo kapowania, nigdy histori ze ktos z kims walczy etc etc. Tylko polacy tak potrafia i te nacje ktore tutaj przyjechaly i ktorych ambicja jest jak najwiecej za jak najmniej i wiecznie zle.
Co komus to szkodzi ze ktos pomyslal na przyszlosc, jak mowie ja nigdy nie spotkalem takiego podejscia w mojej pracy dlatego po prostu nie moge zrozumiec o co tu chodzi ... jak to sie mowilo hmm jak pies ogrodnika ... wedlug mnie takich ludzi powinno sie krzyczec po nazwisko i po nazwie firmy. Internet tak duzy ze sie nie namierzy a jak taka osoba jest taka w pracy to jaka jest w zyciu prywatnym ?
// Edit: Po prostu jak ktos by mi powiedzial co taka osoba kieruje - zazdrosc OK, ale co ona ma z tego ? Tego nie rozumiem ... co menager poklepie po plecach i da premie - watpie ... jak znajde odpowiedz to jedno pytanie mniej w zyciu
Edytowany przez fir3wall o 24-06-2014 - 19:41.
2014-06-24 19:36:15
dux
a już myślałem, że jak się dowiedzieli, że dostałeś kasę za złamaną rękę to sobie też połamali!! ... a tu takie rozczarowanie :)
ale nic to - widzę, że temat schodzi na finansowy ekshibicjonizm - takie też są fajne :)
2014-06-24 20:45:35
fir3wall
Oj przepraszam ale jakos uznalem ze musze uwarunkowac swoja wypowiedz.
Nadal staram sie zrozumiec co tacy ludzie maja na glowie, po prostu spotykalem cos takiego juz na studiach np .... jesli ludzie mysla ze przypodobaja sie menagerowi tak to sie myla - to chyba jedna z 1 rzeczy jakich sie nauczylem.
Ciekawi mnie czy byl jakis telefon potem z pracy ze sa takie przecieki albo jak sie dowiedziales
2014-06-24 20:50:21
dux
... spotykalem cos takiego juz na studiach np .... jesli ludzie mysla ze przypodobaja sie menagerowi tak to sie myla - to chyba jedna z 1 rzeczy jakich sie nauczylem.
Nie wierzę! Musiałeś się jeszcze czegoś na tych studiach nauczyć!! :)
:D
2014-06-24 21:19:57
fir3wall
Spoko ;p ale to byly 2 niepowiazane rzeczy...
A na studiach nauczylem sie innych rzeczy jak np tajemna receptura na tzw Kociolek Panoramixa (inaczej Sok z Gumijagod) - ale to offtop
2014-06-24 21:27:27
bender261
Niestety nasz narod mozna podzielic na dwa typy ludzi, Polak i Polski chlop (niema to nic wspolnego ze wsia). Taki Polski chlop to nic innego jak kreatura przepelniona nienawiscia, zaklamana, lubiaca sobie wypic i uprzykrzajaca zycie innym ludziom bez zbednego powodu. Mieszkajac w Polsce i widzac taka osobe ludzie jakos to potepiali, przynajmniej w moim otoczeniu, a tutaj wydaje sie to byc dla Polakow bardziej na normie. Jeden madrzejszy od drugiego i tylko patrza jakby tu kogos skrytykowac. Moze to problem wieku bo wiekszosc tych osobnikow to mlodzi ludzie a tutaj niema nikogo kto moglby ich pokierowac jak rodzice czy dziadkowie.
2014-06-25 19:33:50