beti8620
Na pewno musisz mieć zdjęcia jak ten dom wyglądał gdy go wynajęłaś , spróbuj ich postraszyć że do sądu pójdziesz bo masz dowody że to była rudera . Jeśli to nic nie da to bedzie problem odzyskać tą kasę . Mam nadzieję że ci się uda , powodzenia :)
2014-04-08 21:21:07
Pres Enter to save or Esc to cancel
spiderko_2
Czy depozyt byl ubezpieczony (secured)
2014-04-08 21:40:14
m81ichal
dzieki za odpowiedz. zdjecia mam i swiadkow tez. a jezeli chodzi o ubepieczenie depozytu to nie wiem czy takie posiadam....a jak to sprawdzic?
2014-04-09 16:30:38
bestb
ja mialem podobny problem kilka lat temu z tego co wiem to agencja nie trzyma depozytu u siebie, powinien byc u zewn. instutucji ( nie pamietam jakiej chyba TDS) natomiast ja zworcilem sie o pomoc do coucilu poniewaz moj lanlord olewal moje prosby zwiazane z plesnia. Jednak interwecja councilu oraz email do owej instutucji lacznie z fotkami spowodowaly natychmiastowy zwrot calej kwoty.
Powodzenia
Edytowany przez bestb o 09-04-2014 - 19:10.
2014-04-09 19:09:23
wtk1
Jezeli agencja chce cokolwiek potracic z depozytu musi wykazac ze faktycznie cos zostalo zniszczone. Jedyny sposob w jaki to moze wykazac jest porowanie stanu nieruchomosci w dniu wyprowadzenia ze stanem w dniu wprowadzenia. W dniu wprowadzenia powinienes podpisac inwentaryzacje i dostac jej kopie jezeli agencja tego nie zrobila nie ma zadnych podstaw prawnych zeby cokolwiek potracic Ci z depozytu. Popros agencje o inwentaryzacje i raport spozadzony po wyprowadzeniu. Jezeli agencja tego nie ma nic nie moze zrobic i musi Ci oddac 100% depozytu.
2014-04-09 20:07:04