Kamila0112
Czesc.
To zalezy,czy jestes zarejstrowana opiekuna czy tez nie.
Ja zawoze corke do childminder,ktora jest zarejstrowana I place jej co tydzien.
Za 8 godz dziennie bierze 25 pounds.
Najlepiej poszukaj ile na forach dziewczyny biora,w gre wchodzi inne czynniki zalezy ile godzin dziennie.
Edytowany przez Kamila0112 o 28-08-2013 - 16:16.
2013-08-28 08:29:01
Pres Enter to save or Esc to cancel
Anonim
Moja childminder bierze 3.5f za godzine, bez zwgledu na to w jakim wieku jest dziecko. Pierwsze w ogole slysze o takich praktykach zeby cena byla rozna dla dzieci w roznym wieku. Zadna szanujaca sie zarejestrowana opiekunka nie wyskoczy z takim pomyslem. Osobiscie jakby mi babka powiedziala ze mam zaplacic wiecej bo dziecku trzeba zmieniac pieluchy to z miejsca bym podziekowala. W jakim rejonie szukasz tej opiekunki?
2013-08-28 14:35:15
ciewronka
osa88 idz do najblizszego Children Centre w Twojej okolicy i tam na 100% maja namiary na zarejestrowane opiekunki w okolicy. Zarejestrowane biora 3-5 funtow na godzine zaleznie od platnych badz nieplatnych urlopow. Zadna zarejestrowana opiekunka nie ma cennika co do wieku dziecka! Z uslug zarejestrowanych opiekunek jest mozliwosc zwrotu kosztow opiekunki w benefitach i co najwazniejsze: jak cos sie stanie masz fachowa i legalna pomoc dla dziecka!!! Z tymi "na czarno" mozesz negocjowac cene za opieke, jednak jak cos sie stanie mozesz miec TY problemy a nie opiekunka!
2013-08-28 14:57:17
osa88
Dzieki wielkie za informacje , napewno skorzystam zwaszych rad :) pozdrawiam
2013-08-28 15:44:33
Kamila0112
Sorry musze cos sprostować.
Różnie moze to kosztowac w zaleznosci od tego co dana childminder ma do zaoferowania nie ktore chca wiecej ,a nie które mniej,w zalezności od niej samej,oraz programu ,który moze zaoferowac naszym dzieciom.
Podam ci stronke gdzie sa zarestrowane childminder i sprawdzisz sobie sama:
http://www.childcare.co.uk/
Pozdrawiam
2013-08-28 16:23:49
JustynkaPaul
Moja znajoma, bardzo dobra opiekunka z licencją do opieki nad dziećmi od 6 tygodni bierze 6,50 za godzinę. Oczywiście legalnie, ma uprawnienia, ubezpieczenie, zarejestrowaną działalnośc.
2013-08-28 16:56:38
izuchna
6.50 bierze Twoja znajoma, to bardzo duzo bierze. ja place 3.50 za naprawde swietna opieke, tez zarejestrowana, z wyzywieniem i wspanialym podejsciem do dzieci, synek nigdy sie nie nudzi
2013-08-28 17:27:48
justyna1
Ja bym Polecila Pania Jagodke-swietna kobieta dzieci ja kochaja. Moje dziecko chodzilo bardzo chetnie i nie zbylo problemu by wstalo wczesnie rano-tez ma dzialalnosc zarejestrowana i bierze rozsadne pieniadze
Dzieci sie bawia nie sa zostawione same sobie.
Edytowany przez justyna1 o 28-08-2013 - 18:26.
2013-08-28 18:25:15
Kamila0112
Twoja znajoma Justyno bierze naprawde duuużo,ale cóz nie o tym chce napisać.
Zastanawia mnie jedna rzecz, dlaczego w wiekszosci mamy załatwiają swoim dzieciom childminder ,które są polkami?
Nie chce byc skrytykowana na samym poczatku,ale czy nie lepiej gdyby to byla angielka?dzieci szybko sie ucza jezyka polskiego tez nie zapomną.Jesli decydujemy sie tutaj zostać ,dzieci maja zacząć uczęszczać do przedszkola to lepiej im bedzie sie komunikowac z dziećmi,nie bedą plakac ze nic nie rozumieją co sie do nich mowi.
Slyszalam o nie jednym przypadku,jak dzieci placza,i skarza sie rodzicom ze nie rozumieja.Dlaczego mamy im to utrudniać?
2013-08-28 20:25:30
JustynkaPaul
Moja znajoma jest właśnie Angielką pakistanskiego pochodzenia, urodzona tutaj. A co do ceny, decyduje rynek. Zresztą minimalna płaca to 6,19 o ile się nie mylę.
2013-08-28 20:53:18
Kamila0112
Ja place 25 funtow dziennie.Opiekunka jest angielka,takze zarejstrowana.Dziecko zostawiam o godz 8am i przyjezdzam po nia o 16.30.Kazdy moze sobie obliczyc ile place za godzine.
Edytowany przez Kamila0112 o 28-08-2013 - 21:14.
2013-08-28 21:14:09
ciewronka
Cena za godzine moze dojsc nawet do 15 funtow jesli opiekunka ma przychodzic do domu. Jesli jest to u niej w domu to nie powinno byc wiecej jak 5 funtow za godzine. Mowa oczywiscie o zarejestrowanych chilminderkach.
Jesli chodzi o narodowosc to ja ososbiscie wole nie-polki, glownie ze wzgledu na jezyk angielski.
2013-08-29 00:45:19
justyna1
No wlasnie lepiej czy tez nie to kazdego indywidualna decyzja Kamilo.
Moj syn uczeszczal do Pani Jagodki i bylam bardzo zadowolona ja jak i syn co najwarzniejsze -prawda :)
I dla tego chce polecic ta pania a kazdy musi zadecydowac sam.
Moje dziecko wlanie zaczynalo nursery kiedy zajela sie nim pani Jagodka i nie bylo problemu z jezykiem w szkole .
Od wrzesnia syn idzie do year 2 i Polska opiekunka nie byla zlym wyborom ,wrecz trafna decyzja a angielski zna lepiej niz Polski a Jagodke wspomina z wielka sympatia.
2013-08-29 10:29:32
Kamila0112
Oczywiscie Justyno ,kazdy ma prawo wyboru.
Ja wzgedu na to,ze musialam isc do pracy corka zaczela chodzic do childminder w wieku 7 miesiecy.
I uczeszcza do tej pory:)
Za rok konczy 3 latka I chce ja teraz zapisac.
Pozdrawiam
2013-08-29 11:46:59