shisha w coventry

Ostatnio w coventry takie fajki wodne staly sie popularne i pelno jest na miescie ala shisha knajpek. Czy ktos probowal, jakie sa wrazenia czy wplywa to na zdrowie jak papierosy?
Ritox podobno jak sie pali nalogowo szisze to jest szkodliwe dla zdrowia ale jak od czasu do czasu to az tak nie szkodzie, i nie uzaleznia jak papierosy.
2013-07-11 20:03:32
Pres Enter to save or Esc to cancel
znajoma no wlasnie znajomi mnie namawiaja zebym poszla z nimi na ta szisze ale niewiem czy pojsc i sprobowac. A jeszcze jedno pytanie odnosnie czy tez tak smierdzi jak dym papierosowy ktorego wlasciwie nieznosze?
2013-07-11 23:16:21
natttala Hej ogolnie szisza jesli palisz ja często jest bardziej szkodliwa od papierosów podobno (jesli palisz naprawde często).
A tak poza tym to tylko walory smakowe, nic nie śmierdzi, nie ma dymu jak od papierosów ze śmierdzi pozniej wszystko. Cos jak epapieros jak dla mnie jesli chodzi o smak ;)
Spróbuj, polecam

Edytowany przez natttala o 11-07-2013 - 23:53.
2013-07-11 23:52:35
znajoma aha to dzieki ;) napewno sprobuje ;) a jesli chodzi o knajpe to jaka bys mi polecila? wiem ze jest alladyn na hillfieldzie ale nie zaciekawe towarzystwo pewnie tam jest i po ile kosztuja?
2013-07-13 16:00:33
Ritox alladyn jest ok mozna dobrze zjesc przy okazji, ale najlepsza szisze maja w sky lounge kolo pool meadow, w old fire station gdzie jest teraz klub seven i obok sa schody i idzie sie na sama gory, cena to od 10-12 funtow i duzy wybor smakow
jest jeszcze habibis na far gosford street tam sie siedzi na dworze tez polecam
2013-07-15 10:47:11
znajoma okey dzieki za opinie :)
2013-07-15 16:46:17
lukejaro Palę shishę praktycznie codziennie od 8 lat i powiem szczerze, że nie wpływa na mnie negatywnie jeśli chodzi o fizyczny stan zdrowia. Byłem nawet na badaniach - płuca jak u normalnej niepalącej osoby - z tego względu, że w melasie, którą dodaje się do shishy nie ma substancji smolistych (przynajmniej w tych dobrych melasach). Regularnie uprawiam sport - biegam, chodzę na siłownię i gram w kosza i z kondycją super ;) Nie wierzcie w te wszystkie artykuły, że shisha szkodliwa, a tym bardziej, że gorsza od fajek. dla mnie palenie to rytuał, relaksuje mnie to i pomaga zebrać myśli ;) Jeśli ktoś chciałby się dowiedzieć więcej temat shishy to piszcie :)
Pamiętajcie kupować oryginalny arabski tytoń najlepiej bez substancji smolistych!

pozdrowienia dla pasjonatów palenia.
2014-01-11 20:32:09
Ritox lukejaro
palisz w domu czy chodzisz do shisa knajp/barow w coventry?
2014-01-11 21:19:57
lukejaro Póki co jestem jeszcze w Polsce i w Coventry będę w przyszłym tygodniu. Na razie jestem na etapie poszukiwania pokoju ;) Zazwyczaj palę w domu, ponieważ nikomu to nie przeszkadza, czasem wręcz przeciwnie bo dym z shishy pachnie bardzo ładnie :) ale lubię też odpocząć w knajpie lub barze z shishami. Naprawdę fajna sprawa.

Jak już będę tam mieszkał to koniecznie odwiedzę jakąś knajpę ;)
2014-01-11 21:25:13
Kamila0112 lukejaro-przeczytaj to:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Szisza
2014-01-11 22:19:15
lukejaro Dzięki za link, zapoznałem się już z raportem WHO w 2005 czy 2006 roku kiedy to powstał. Na podstawie tego powstał artykuł na wikipedii, co do której rzetelności mam kilka zastrzeżeń :) Nie mam zamiaru nikogo namawiać do palenia, bo oczywiści pewnie ma to jakieś skutki negatywne, ale jeśli chodzi o moją osobę, to jestem tego przykładem, że jednak nie są to drastyczne zmiany w organizmie.
Prawdę mówiąc, to w życiu jest mnóstwo produktów i nie tylko, które mają zły wpływ na nas (coca-cola - w 2l butelce znajduje się około 70 kostek cukru, alkohol, fast foody, pracoholizm, stres) moim zdaniem shisha nie przyniesie nam korzyści dla zdrowia, ale też te wyniki WHO wydają mi się przekłamane (czytałem na jakiejś amerykańskiej stronie, że jest to propaganda jakaś i spory ideologiczne - nie wczytywałem się dokładnie)

Ja tam lubię zapalić sobie małą shishkę 2 razy w tyg. piwko w weekend i się odprężyć po tygodniu pracy ;) dla mnie shisha ma pozytywne działanie uspokajające :) nie jestem uzależniony, mogę w każdej chwili przestać palić (jakiś czas temu miałem 3 miesiące przerwy i nic mnie do palenia nie ciągnęło)

pozdrawiam :)
2014-01-11 23:51:00
Ritox jak bedziesz mieszkal tutaj juz, to ci moge pokazac pare barow, jak chcesz
2014-01-12 10:51:55
anna87 hmmm jestem zainteresowana ;) gdzie te knajpeczki ;)
2014-01-12 14:28:04
Ritox wszystkie w centrum sa ;) jeden kolo pool meadow, kolo sky dom'u i far gosford street :)
2014-01-12 14:37:31