biurotlumacza
Hej, Wyken moze byc, są tam dość dobre szkoły, ale dla Was jeszcze za wczesnie :)
To jak tu trafiliście, jesli nie macie znajomych? Ja tez trafilem tu nie znajac zywej duszy. Ale szybko sie zaklimatyzowalem. Wszystko zalezy od tego jakimi ludzmi sie otoczysz. Bez dobrego towarzystwa miejsce nie gra roli. Powodzenia, Mariusz
2013-04-12 22:41:38
Pres Enter to save or Esc to cancel
kamix101
Hej. Dzieki za opinie :D
Jak trafilismy? Obecnie mieszkamy w Londynie (Wembley), wynajmujemy chate za £1400, dzielac ja z druga para.
Ceny mieszkan w coventry chyba wszyscy znaja, a mieszkania z innymi ludzmi mamy dosyc. Do tego moge zostac na part time w mojej obecnej pracy w Londynie(2x12godz). A do tego znajomy jest managerem agencji pracy w Leicester, wiec Coventry pomiedzy, lokalizacja dla mnie idealna...
No i mamy juz dosyc Londynskich traffic-ow, ciasnoty, kiepskich mieszkan, spozniajacych sie autobusow, Ciapatych, Ciemnoskorych (delikatnie mowiac)...
Jestesmy bardzo pozytywnie nastawieni na tá zmiane i mam nadzieje ze wszystko sie uda :)
2013-04-12 22:51:20
olga594
Nie wiem jak mieszka się w londynie ale ja jestem od 2 miesięcy w coventry i jest ok. Z tymi ciapatymi to hm wszędzie są w całej Angli. Najważniejsze że jesteście razem rodziną tak jak my. Jeśli byś słyszał lub wiedział gdzie potrzebują do pracy np na produkcję to bardzo proszę o kontakt.Pozdrawiam serdecznie i powodzenia :)
2013-04-13 09:52:43
luke_skywalker
Ciapatych nie ma w całej Anglii, omijają droższe miejsca. Wystarczy przejechać się do Kenilworth lub Warwick czy choćby Leamington Spa żeby zauważyć różnicę.
2013-04-13 10:15:40
kamix101
Ciapaci sami w sobie to zaden problem, najgorsze z nimi jest to, ze gdzie mieszkaja i jest ich duzo pojawia sie problem brudnych ulic, "zapachu" curry itd... a w Londynie da sie to zauwazyc na wiekszosci ulic (przynajmniej w okolicach w ktorych teraz mieszkamy).
olga594 - na pewno bede mial namiary na prace w okolicach Coventry, lub jesli cie interesuje praca w weekendy to nawet u mnie w firmie w Londynie, ja bede dojezdzal samochodem, wiec 2-3 osoby bede mogl zabierac ze soba, co zmniejszy koszty paliwka itd... Wszystko sie wyjasni pod koniec maja, jak juz bede po przeprowadzce...
A znacie moze w Coventry jakies sklepy z tanimi meblami? Bo ja sie sporo rozgladam, i narazie chyba Ebay najtanszy sie wydaje...
2013-04-13 10:40:35
grazyna
:) Słuszna decyzja. Też przeprowadziłam się z Londynu (Ealing) do Coventry i też obecnie mieszkam na Wyken. Odczułam kolosalną róznicę w "jakości życia". Taniej (mieszkanie), czyściej, spokojniej, bardziej normalnie i bezpiecznie.
2013-04-13 11:57:31
olga594
Dziękuję ci bardzo na pewno będę zainteresowana. A mój maż 10 lat pracował w fabryce samochodowej niestety zwolnienia z przyczyn ekonomicznych.Z zawodu jest monterem instalacji sanitarno budowlanych. Bez żadnych nałogów,więdz jakbys miał cos na uwadze będziemy bardzo wdzięczni. Pozdrawiam serdecznie.
2013-04-13 11:58:42
olga594
Do kamix101 podam ci mojego meila byśmy zostali w kontakcie .olga594@interia.pl
2013-04-13 12:02:09
kamix101
Grazyna - od razu lepiej mi sie zrobilo po Twoim poscie :) Mam nadzieje ze i z nami bedzie podobnie, grunt to pozytywne nastawienie, a tego nam nie brakuje :)
Olga - wyslalem maila, bedziemy w kontakcie ;)
Kobitki, a tak w ogole to moja Pani jest fryzjerka, ktora zostawia w Londynie monostwo smutnych klientek... wiec gdybyscie potrzebowaly fryzurki, to piszcie :D (podstawa to autoreklama, hehe ;)
2013-04-13 12:13:35
grazyna
Będzie dobrze, gwarantuję, że napewno lepiej :). Pozdrawiam i życzę powodzenia.
2013-04-13 12:20:50
kamix101
A tak poza tematem, to gdybyscie sie wybierali do Tesco, to zwroccie uwage na dzial ze slodyczami, jest blad w cenie, czekolada Toblerone Fruit & Nut 400g (kod kreskowy: 7622300107734 ) - CENA £0.01 !!!
Wczoraj zakupilem 12szt za cale 12 pikow :D
2013-04-13 12:22:52
olga594
Z fryzjerki to na pewno skorzystam:) Dziękuje za wszystko i do zobaczenia:)
2013-04-13 17:35:40
kamix101
Spoko Olga. Do zobaczenia zatem niedlugo :)
A powiedzcie mi jak jest z korkami w Coventry? Wiecej sie stoi niz jedzie, czy jest lepiej? ja za kazdym razem bolem tam poza godzinami szczytu, wiec za wiele nie zauwazylem...
2013-04-13 19:14:54
beatab
z korkami jak wszedzie przed 9 ciezko o 15 i potem po 17 noi weekend pojechac do miasta to dla mnie bynajmniej masakra no chyba ze jest sie tam o 9 to spoko:)
z osobistych doswiadczen gorsi za sasiadow za afroamerykanie ze to tka ladn9e znawze niz koledzy na c.
powodzenia:P)
2013-04-13 19:57:59