kaik
Różnie najpierw dostaniesz 1 list później 2, a później czek :)chyba czekałem miesiąc może troszkę dłużej, ale tak jak Ci mówią w Revenue od 4 do 8 tygodni. To zależy kiedy złożysz i ile oni mają tych zgłoszeń i w ogóle to pewnie od pogody też :)
Zawsze możesz zadzwonić i się dowiedzieć co i jak jeśli długo już czekasz.
Pozdrawiam
2007-08-03 21:21:00
Pres Enter to save or Esc to cancel
maciej
Siemka Tomasz, ty najpierw sprawdz czy wogole masz cos do zwrotu. Jak pewnie wiesz rok rozliczeniowy jest od 5 kwietnia-5 kwietnia a zwrot dostaniesz tylko wtedy gdy nie przepracowales calego roku ( naprzyklad studenci), czyli nie przekroczyles jakiejs tam kwoty wolnej od podatku. Najczesciej niestety jest jednak tak ze pracodawca naliczal prawidlowy tax i nic ci sie nie nalezy:((( Jezeli jednak juz wiesz napewno ze masz kase do oddania to bedzie tak jak mowi Kaik: idz do revenue, wypelnij formularz (albo wyslij poczta) i czekaj. Ja czekalem ok 6 tygodni na czek, i dostalem zwrot za to co przepracowalem od stycznia do wlasnie 5 kwietnia. W tym roku niestety zero zwrotu:(( Pozdrawiam
2007-08-03 22:00:00
aniacoventry
ja od kwietnia czekam i sie chyba nie doczekam, :-x :-x :-x
poki nie zadzwonie...
ehhh.. ta biurokracja :-( :-(
2007-08-03 22:10:00
edyta
JA MAM TAK SAMO TEŻ CZEKAM OD KWIETNIA ....I NIC!
2007-08-03 23:53:00
tomasz1302
Spoko, wiem e mam zwrot na bank. Pracowaem od września do kwietnia tak jak to jest tutaj w prawie z tym rokiem rozliczeniowym. Dostałem p60 i wysłałem sobie do inland. Następnie mi wysłali 2 jakieś formularze które wypełniłem i odesłałem i teraz nie wiem co dalej. ile mama czekac i wogóle bo własnie słyszałem że jedni dostali zwrot po 2 tygodniach a inni jeszcze czekaja juz po 2-3 miesiace. Dzieki za pomoc w każdym razie i pozdrawiam. Widzę że jak zwykle nie obejdzie sie bez dzwonienia. Jak ja tego nie lubie :-(
2007-08-04 09:32:00
kate73
Ja czekalam od kwietnia do sierpnia i po dwoch interwencjach w Revenue dostalam czek ale nie oddali P-45 i teraz mam problem.
2007-08-14 22:34:00
schatz
jak nie oddali to musisz do nich isc :D a jesli sie składa papiery o zwrot podatku w kwietniu to normalne że się czeka... oni tam mają duuuuuuuuuuużo zgłoszeń.
2007-08-14 22:58:00
makarena
Tak jak nap Tomasz, bez dzwonienia sie nie obedzie. Musisz zadzw i pow ze ci nie przyslali tego P45.Powodzonka
2007-08-15 11:03:00
rafal77
Czesc Ania, jak znajdziesz czas to napisz do mnie, z checia bym popisal. Pozdrawiam Rafal.
2007-09-24 16:27:00
elias26
Co trzeba wykazać w revenue jeżeli sie nie posiada p45 ? Bo oczywiście mój poprzedni pracodawca (Industria :/) nie wysłała mi jeszcze do dzisiaj P45 (pracowałem u nich od stycznia do marca- zachowaly sie jedynie payslipy, nie wszystkie do tego :( ). z innej agencji p45 posiadam za prace od listopada do końca grudnia p.r., oraz p60 za prace pomiędzy marcem a kwietniem b.r.
2007-10-01 01:48:00
ediaro
Jak wygląda sprawa z p60? Prosze mi powiedzieć, wiem, ze wystawia go aktualny pracodawca na koniec roku podatkowego, ale jeśli w ciągu roku pracowało się też u innego, to czy po wystawieniu przez tego wcześniejszego pracodawcę p45, mam go dostarczyć obecnemu pracodawcy i on rozliczając mnie na koniec roku bierze to pod uwagę, czy po prostu wystawia tylko p60 za okres przepracowany tylko u niego?Mam wówczas 2 druki od dwóch pracodawców : p45 i p60 i na ich podstawie składam wniosek o zwrot podatku?
Pozdrawiam
2008-03-25 12:14:00
ediaro
Już wszystko wiem, działa u nas w Coventry Polskie Centrum Konsultacyjne, gdzie można dowiedzieć się wszystkiego i m.in. oferują pomoc też przy odzyskaniu nadpłaconego podatku, bez względu na ilość i kwotę, za usługę ową pobierają stałą kwotę w wysokości Ł30.(dane z dziś, choć na ich stronie widnieje Ł40)
Zajmują się też:prawem pracy,odszkodowaniami powypadkowymi,pomocą w uzyskaniu NIN, pomoc w wypełnianiu aplikacji i dokumentów urzędowych,tłumaczenia pisemne i ustne, korepetycje z języka angielskiego.
Może większość z Was korzystała już z ich usług, ale my niedawno dopiero znaleźliśmy informacje o nich na ulotkach w polskim sklepie, a,że jak dotąd na zadane przeze mnie pytanie nikt nie udzielił mi odpowiedzi, to nie jestem do końca pewna, czy wszyscy wiedza o istnieniu tego centrum.
www.konsultanci.co.uk
Pozdrawiam :-)
2008-03-28 13:53:00
Brendys
Ja rozliczałem się przez firmę, przez internet. Pieniądze przyszły na konto w ok. 3 miesiące.
2012-05-30 08:04:00
gucio19
sciaga sie r40 z strony revenue. usupelnia i odsyla. a potem tylko czekanie na ich odzew :)
2012-05-30 15:36:00