Studenci z Coventry Uni?

jest ktos? pozdrawiam
bestb Napewno sa.. ja koncze w tym roku Computer Engineering
Pozdr
2012-04-02 00:33:00
Pres Enter to save or Esc to cancel
ludzik50 Computer Engineering ??? A można po tym znaleźć jakąś pracę???
2012-04-02 00:50:00
bestb wszystko tez zależy od konkretnego kierunku i wybranego profilu.
W moim przypadku dołożyłem sobie CISCO.

Edytowany przez bestb o Kwi 02, 2012 - 04:26 PM.
2012-04-02 13:17:00
info ja jestem. i wiem o paru innych ludziach tez.
2012-04-03 12:46:00
gienek1 CZesc , w tym roku zamierzam isc na studia i chcialabym wiedziec cos wiecej na ten temat miedzy innymi jakie dokumenty sa potrzebne i jakie wymagania ma uczelnia jezeli ktos wie cos na ten temat prosze o kontakt :) Z gory dziekuje Kasia :)
2012-04-03 22:09:00
bestb Mysle ze najlepiej bedzie ja udasz sie do Student Center i sie dowiesz w moim przypadku wystarczyla matura, ktorej nie musialem tlumaczyc. Ale musialem zdac test jezykowy pomimo ze mature z Angielskiego zdawalem. Mozliwe ze powodem byl stara matura, i fakt ze zdawalem ja.... dosc dawno.
2012-04-03 23:41:00
gienek1 Ja zdalam rok temu a tym roku zdaje dodatkowe przedmioty, i zastanawiam sie nad studiowaniem w Anglii, i zastanwia mnie jaki jest poziom i czy jest lzej i lepiej po tych studiach znales prace czy po tych w polsce. Bestb dzieki za odpowiedz :)
2012-04-04 20:48:00
bestb Jaki jest poziom to trudno mi powiedziec bo nie mam odniesienia, wbrew opiniom jest taki jak w PL. Jedyna roznica to jestes traktowany jak czlowiek, a nie jak przedmiot. Znam z opowiadan jak jest np. na jednej z uczelni w Poznaniu- masakra.
Tutaj nie ma pan pani prof. doktorze itd tutaj sa wszyscy na TY. Zwracasz sie po imieniu, kiedy potrzebujesz pomocy ten nauczyciel jest zawsze dostepny dla ucznia.... itd

nie wiem na jaki chcesz isc kierunek ale tutaj nie ma taryf ulogwych, nie umiesz nie zdajesz. I trzeba cos miec w glowie zeby zdac ezgamin koncowy z przedmiotu.

reszte juz sama poznasz.
Powodzenia
2012-04-05 01:35:00
Jennifer Poziom Coventry Uni to dno! oczywiście osoby nigdy nie stydiujące w Polsce na dobrych uniwerkach nie mają o tym pojęcia! Ja przyjechałam tu po skończeniu 2 kierunków w pl, dużo mi obiecywano a okazało się że te studia to jakaś porażka! nidgdy w życiu na kieunku technicznym się tak mało nie nauczyłam, nawet moje liceum było bardziej wymagajace! Studia są 50% łatwiejsze niż w pl, a co do pracy to i tak zależy od twojego szcześcia i osobowości!
Jeśli właśnie masz sen o UK typu skoncze studia za granica i juz zawsze bedzie dobrze, to obudź się!
Nie zniechęcam cię do przyjazdu do cov i studiów bo żyje się tu super łatwo, ale ja (biorąc pod uwage to co już znam) bym wybrała warewick uni, znacznie wiesze wymagania i możliwości!

Edytowany przez Jennifer o Kwi 06, 2012 - 12:07 AM.
2012-04-05 23:58:00
bestb Ciekawe okreslenie dno. hmmm
Nie mam doswiadczenia z Polskimi uczelniami, a tutaj chyba jest sporo przesady zwlaszcza jesli twierdzisz ze w liceum bylo wiecej.
Chodzilem do liceum w Poznaniu i to na wysokim poziomie ale napewno bym nie powiedzial ze w liceum bylo wiecej niz na Coventry uni.
Studia sa latwiejsze bo podejscie jest normalne, wiem co jest nauczane w Polskich uczelniach, wiec mam porownanie z moim kierunkiem.... wiec tutaj nie zgodze sie co do poziomu.
Natomiast faktycznie Warwick uni jest wedlug informatorow troszke lepszy.

Mysle ze to indywidualna kwestia, proponuje poczytac stronke Cov uni, sa szczegolowo opisane wszystkie kierunki.

Ps nie nie ma warewick, tylko Warwick
2012-04-06 03:34:00
info poza tym na kazdej uczelni sa lepsze i gorsze kierunki. przeciez automotive design o ile sie nie myle na coventry uni jest najlepszy na swiecie. ludzie z usa tu nawet przyjezdzaja.

ja robie fotografie. i szczerze mowiac bardzo sobie chwale.

nie wiem dlaczego cov uni ma tak zla opinie? ale to chyba tylko posrod ludzi od zawsze mieszkajacych w cov.

co do kwalifikacji jakie chcieli to ciezko mi powiedziec bo bylam tutaj od secondary school wiec nie wiem jak z pl egzaminami.
2012-04-06 09:19:00
gienek1 Dziekuje za szybkie odpowiedzi, rozjasnilo mi to nieco sytuacje, a orientujecie sie moze jaki kierunek jest najbardzije oplacalny cpo tu jest modne i po jakim kierunku mozna szybko zyskac dobra prace ? I chciala bym wiedziec cos na temat kredytu studenckiego, jezeli ktos cos wie prosze o odpowiedz, :)
2012-04-11 20:40:00
natalia.wa Kredyt studencki na tych samych warunkach co Anglicy można dostać po 3 latach mieszkania w Anglii. To jest grant (niezwracalny) ok3,000, maintenance loan (pozyczka na pokrycie kosztow utrzymania) ok. 3,000 i tuition fee loan (pozyczka na pokrycie czesnych placona bezposrednio uniwersytetowi). Dwa pierwsze sa przyznawane na podstawie zarobkow (pelne dofinansowanie jezeli zarobki nie przekraczaja ok. 25,000 rocznie) i mozna je dostac tylko jezeli w Anglii jest sie juz 3 lata. Ostatnia pomoc jest dostepna dla kazdego mieszkanca EU. Plus w COv Uni mozna dostac naukowe (scholarship) w zaleznosci od kierunku:
naukowe zwykle (wszystkie kierunki) 1,000 rocznie (niezwracalne)
plus inne ale one sie zmieniaja z roku na rok (info dostepne na stronie uczelni)

Moim zdaniem najwieksza roznica pomiedzy Polska a Anglia jest sposob nauczania; W Anglii ucza tylko rzeczy ktore rzeczywiscie sa zwiazane z danym kierunkiem co oczywiscie zaweza material. W wiekszosci przypadkow pomoc od wykladowcy jest dostepna oraz chetnie wytlumacza i pomogą. Sposob oceniania jest bardziej fair - i oparty na wiedzy a nie na tym czy wykladowca kogos np. lubi. A co najwazniejsze, papier ang jest rozpoznawalny w wiekszosci krajach europejskich.

Warwick jest ogolnie lepszym uniwersytetem niz Cov, ale jezeli ktos sie wybiera na kierunki w Business School lub Engineering w Coventry to Coventry Uni ma zasadniczo bardzo dobrą reputacje na tych kierunkach.
2012-04-12 13:02:00
danny12 Witam. Mozecie udzielic mi pomocy, iz chcem studiowac w uk. I zastanawiam sie czy moge studiowac konczac studia 3 letnie w pl? Czy otrzymam pozyczke? Czy moge dostac pozyczke i isc na inny kierunek od pierwszego roku czy musialbym isc odrazu na master? Czy sa mozliwosci?
2015-10-20 20:21:16