Służba zdrowia w Anglii - podstawowe informacje

European Health Insurance Card może się przydać Warto wyrobić sobie tę kartę, gdyż może ona się przydać. Większość z nas wyjeżdża regularnie do Polski oraz innych krajów Unii Europejskiej. Jeżeli przytrafi nam się nieprzyjemny wypadek (w Polsce np) nie możemy liczyć na pomoc polskiej służby zdrowia. Wtedy możemy skorzystać z tej oto karty. Wyrobienie jej jest zupełnie bezpłatne. Wystarczy wejść na http://www.nhsdirect.nhs.uk/articles/article.aspx?articleId=1073 i wypełnić dość prosty formularz. Warunkiem jest posiadanie IN
magdalenka hejka mam pytanko jestem w ciąży i chciała bym żeby ktos mi napisał jak tutaj wyrabia sie paszport dla niemowlaka.
2008-04-03 17:33:00
Pres Enter to save or Esc to cancel
aaa european health insurance card czy ktoś wiem jak korzysta sie z tej karty w Polsce jak to wyglada czy wogole lekarze wiedza ze cos takiego istnieje? pozdrawiam;)
2008-04-04 20:56:00
milena27 polski lekarz Witam czy wie ktos moze z Was czy jest w okolicach Northampton jakis polski lekarz?Jesli tak to prosze o przyslanie mi informacji na adres mailowy:milena27.1981@tlen.pl
Z gory dzekuje:)
2008-07-03 10:43:00
kamaro89 Bardzo ważna sprawa!! Za 2 tygodnie będę na Wyspach i potrzebuje wyrobić Insurance Number, ale głównym z dokumentów do uzyskania tego numeru jest paszport, który zgubiłem i w tej chwili nie zdąże wyrobić nowego dokumentu. Powiedzcie mi czy zamiast paszportu zaakceptują urzędnicy mój dowód osobisty???? PROSZĘ WAS O ODPOWIEDŹ....
2008-09-08 09:58:00
niunia1 ja tez tutaj przyjechalam na paszport wiec nie ma obaw wszystko zalatwisz z dowodem :)
2008-09-08 16:20:00
niunia1 sory mialam na mysli dowod osobisty tak zalatwisz wszystko na dowod :)
2008-09-08 16:21:00
kamaro89 SUPER!! Dziękuje Ci za zainteresowanie się moim problemem i bardzo mi pomogłaś:) POZDRAWIAM i życzę powodzenia.
2008-09-08 23:20:00
adusia29     Zaraz po przyjeździe, ogarnięci szukaniem pracy lub po jej znalezieniu, samą pracą zapominamy o najważniejszej rzeczy, naszym zdrowiu. I w nawale spraw codziennych, o zdrowiu przypominamy sobie dopiero jak zaczyna szwankować. Nie jest to najrozsądniejsze działanie. Przeczytaj artykuł dowiedz się jak działa i jak korzystać z opieki zdrowotnej w Anglii.

http://www.mojecoventry.pl/index.php?module=pagemaster&func=viewpub&tid=8&pid=44

2011-01-27 05:03:00