Zeglarstwo sportowe

Szukam osoby, ktora ma czas i ochote zeglowac, w tym chetnej do brania udzialu w regatach w Klubie Zeglarskim w Tamworth. Czasami wyjazdy w UK na regaty, ale to dopiero po oplywaniu sie i poznaniu sie troche.
Jestem przed zakupem National 12 badz tez Flying 15. Obydwie lodzie chce ogladnac w najblizszym tygodniu Doswiadczenie w zelgarstwie wyczynowym/sportowym mile widziane lecz niekonieczne. Chetnie podziele sie doswiadczeniem. Znajomosc RRS tj Racing Rules of Sailing to atut, ochota nauczenia sie ich to niestety koniecznosc. Najwazniejsza jest dla mnie osoba dla ktorej wiatr i woda to pasja. Charakter :) nie ma, ze za mocno wieje, ze pada i ze jest mokro :) Chetnie spotkam sie i porozmawiam z kazda zaintersowana osoba. Jestem bylym zawodnikiem w klasie 420 i 470 mam kilkuletnie doswiadczenie i wyniki w lidze w match racingu. Kapitan druzyny zeglarskiej w Ardingly College, taktyk i sternik. Wracam do pasji po dlugoletniej przerwie. Zakup lodzi, czlonkostwo w klubie, ubezpieczenie i pozostale koszty zwiazane wszystko po mojej stronie. Zapraszam do kontaktu.
borekgt Wysylam nr tel w eiadomosci prywatnej. Bedzie praktyczniej. Pozdrawiam
2017-06-01 18:11:03
Pres Enter to save or Esc to cancel
jak Proponuje sie spotkac zatem. Dzisiaj wybieram sie ogladac pierwsza z dwoch lodzi, ktore mnie interesuja.
2017-06-01 08:05:14
borekgt Zawsze chcialem sie czyms takim zajac. Tylko nigdy nie mialem za bardzo mozliwosci ani zaplecza jakiegokolwiek. Im wiecej czytam Twoich wypowiedzi tym bardziej zaczynam to czuc i sie upewniac ze to cos fajnego
2017-05-31 18:25:36
jak Zeglarstwo sportowe to bynajmniej dla mnie bylo kiedys sposobem na zycie i teraz chce do tego powrocic. Szukam osoby z ktora wspolnie bede mogl trenowac i z ktora wspolnie bede mogl startowac w zawodach. Chce zaczac od poziomu lokalnego tutaj w okolicach Coventry i w zaleznosci od postepu, sprobowac sil w lidze danej klasy. Niezralizowanym pragnieniem byl udzial w regatach miedzynarodowych. Na wodzie liczy sie wszystko, od umiejetnosci przewidywania wiatru, utrzymania srodka ciezkosci, ustawienia zagli jak rowniez zachowania pozostalych rywali. Po regatach to oczywiscie otoczka socjalna czyli spotkanie w klubie, nawiazywanie znajomosci, wymiana doswiadczen, itp. Przygoda jaka jest zeglarstwo to budowanie i rozwijanie swojej osobowsci, umiejetnosc podejmowania decyzji no i pokora do elementow natury. Mysle, ze tak naprawde tego nie da sie opisac poniewaz kazdy odbiera to inaczej. Ja odczuwam wolnosc. Dla tego tak jak pisalem wczesniej szukam kogos, kto nie podejdzie do tego, a sprobuje i zobacze lecz bedzie chciec zangazowac sie i dobrze bawic sie przytym.
2017-05-31 18:06:24
borekgt Nie mam doswiadczenia ale szybko sie ucze. Sporty druzynowe typu pilka kigdy mnie nie krecily. Ale cos w tym rodzaju chetnie. Mozna dowiedziec sie cos wiecej?
2017-05-31 15:56:25
jak Tez mam taka nadzieje :) co do wagi no coz, zawsze mozna nad nia popracowac :)
2017-05-31 08:36:18
borekgt Nie wiem czy jestem gotow... :/
2017-05-30 20:14:26
lemmy Spelniam wszystkie kryteria poza niewymienionym:)
Mozemy sie w przyszlosci przylozyc w Tamworth, jak skoncze miecz, powinno byc niedlugo bo to juz prawie 2 lata:).
Plywam sam topperem buzz i mieszcze sie w gornej tolerancji wagi zalogi, takze sam widzisz ze ani ta 12 ani flyer...
Niemniej badzmy dobrej mysli, ze ktos sie trafi

Edytowany przez lemmy o 30-05-2017 - 19:40.
2017-05-30 19:38:49